söndag 1 maj 2016

Hedwig And The Angry Inch


Hedwig And The Angry Inch

Var: Göta Lejon – Stockholm

När: 30/4 (Repetition)

It’s a long time, getting from here to there – Star Trek: Enterprise

Ibland möter jag som musikalfans uppsättningar vars casting känns så klockren att man känner sig att denna roll var ämnad för denna. Jag har kännt detta när Ola Salo gjorde Jesus i Jesus Christ Superstar och jag kände det igår när han gjorde Hedwig i Hedwig And The Angry Inch.

Denna musikal är uppbyggd som en rockkonsert där Hedwig står på scen tillsammans med sitt band The Angry Inch på Göta Lejons scen samma kväll som en stor rockartist intar Medborgarplatsen några kvarter bort. Dessutom använder Hedwig scenografin från den mindre lyckade uppsättningen av ”Beck – Musikalen” som scenografi till sin egen show vilket gör undertecknad mer än lovligt sugen på att någon gång få se en Beck musikal i sverige.

Men för att återgå till ämnet berättar Hedwig berättelsen om sitt liv från sin uppväxt i den östtyska delen av Berlin till det katastrofala slutet på sitt första giftermål med rockartisten som man då och då hör spela Hedwigs låtar på Medis. Hedwig för berättelsen frammåt genom mycket mellansnack och många riktigt bra låtar där det finns gott om vändningar och oväntade framgångar och bakslag inbyggda för att hålla oss i publiken på helspänn.

Det finns många häftiga kostymer att se och gilla både hos Hedwig men även hennes band har kostymer som får undertecknad att må riktigt bra. Det är även en väldigt vuxen musikal med mycket anspelningar på ”Sex Drugs and Rockandroll” vilket gör att undertecknad anser att det lämpligen borde vara en ganska hög åldergräns på denna. Det förekommer även mycket blinkande ljus och stroboskopiska effekter vilket gör att känsliga varnas. Men för de som gillar rockandroll och häftiga konsertupplevelser är Hedwig And The Angry Inch en riktig pärla som varmt rekomenderas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar