fredag 18 maj 2018

Parkteatersommaren 2018


Parkteatersommaren 2018

Var: I stadens parker.

När: Juni, Juli och Augusti.

I Sverige har de sommar två veckor per år men då är det verkligen sommar.

Årets parkteatersommar bjuder bland annat på en rejäl godbit för oss som älskar musikal i och med att Parkteaterns stora satsning detta år blir musikalen ”Stoppa världen – Jag vill stiga av!” som är bekant främst genom Jan Malmsjös hit ”Bygga upp ett stort berg av en dagdröm”. Det är kul och ska bli intressant att se denna ännu osedda musikal.

Men det finns mycket annat att se fram emot. Mina kattfavoriter från förra året Petson och Findus återkommer och det gör även Polar Eclipse Theatre som denna gång sätter upp Shakespeares Trettondagsafton – Twelfth Night.

Här finns även ”Historien om en soldat” som är en folksaga med musik av Igor Stravinsky och handlar om en soldat som byter sin fiol mot all världens rikedom.

Här finns även en omgjord version av en tidigare föreställning som baserades på operan Trollflöjten – Lilla Trollfljöten.

Som vanligt bjuder man på många föreställningar för de små med Manne och Var är vargen? I spetsen men här finns även mina favoriter Petson och Findus som upprepar förra årets succéföreställning i Vitabergsparken en kväll i Augusti.

Allt är som vanligt gratis och alla är välkomna till denna ”Skatteåterbäring” hälsar Sissela Kyle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar