söndag 31 december 2023

Så som i himmelen Musikalen enligt SVT.

 Så som i himmelen Musikalen enligt SVT.

Var: SVT.
När: 31/12 2023.
Jag vill känna att jag levt mitt liv - Gabriellas sång.

SVT kör ibland musikal uppsättningar från de stora privatteatrarna runt nyårsafton och i år har man valt en av Oscars teaterns största succéer Så som i himmelen som tydligen spelades in 2020, just runt pandemi utbrottet.

Det var underbart att se denna uppsättning igen och det är alltid ett nöje att se en tv sändning utan reklamavbrott eftersom det får det att verka som att man ser en live föreställning utan avbrott. Det negativa med en sådan sändning är att man ofta nog har alltför närgångna närbilder och därför ser mer än man "borde se" även från första radens magiska platser.

Det är fortsatt en väldigt bra och ständigt aktuell berättelse kring vikten av att vara älskad och sedd som den man är. Det är många karaktärer i den stora kören som får visa upp sina olika brister och förmågor i denna föreställning och det händer väldigt mycket på scen så fort kören är med. Vilket är sådant jag gillar med bra musikal teater.

Det är dock två karaktärer som berör mig extra mycket och det är den av Arne ständigt retade "tjockisen" som tillsammans med den förståndshandikappade och dåligt sjungande personen direkt tog en lika stor plats i mitt hjärta nu som första gången jag såg denna föreställning. Det är skönt att sådana personer får ta plats på våra musikalscener även om det borde ske oftare än det gör.

Jag rekommenderar alla som gillar en god musikal att skynda er in och se denna föreställning nu under helgerna. Det måste premieras att SVT tar sig tid att filma en så bra musikal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar