lördag 21 september 2019

Peter Pan 2 Kapten Kroks hämnd.


Peter Pan 2 Kapten Kroks hämnd.


Var: Intiman, Stockholm.

När: 20/9 2019

Alla superhjältar behöver en superskurk!


 I Peter Pan 2 har Peter Pans gamla nemesis Kapten Krok en mästerlig plan för hur han ska få tag i Peter och en gång för alla göra upp räkningen med sin ärkefiende. Det är en fristående fortsättning på Kålle gängets tidigare Peter Pan uppsättning och den är på det hela taget bättre än de flesta musikaluppföljare jag har hört talats om.


Det är en varm berättelse där barnen ges mycket utrymme både i form av de borttappade barnen och den vuxnes Wendys båda barn där främst Jane tar en huvudroll när den otursförföljde Kapten Krok misstar henne för att vara Wendy.


För detta är framförallt sjörövarnas och Kapten Kroks berättelse där de får skina på Londons bakgator i hela den första akten utan att vi i publiken får en skymt av vare sig Peter Pan eller de borttappade barnen. Det tar hela första akten innan vi får se en skymt av den grönklädde huvudpersonen men det innebär också att vi får en större inblick i familjen Darlings vardagliga London liv än vad som är normen i Peter Pan berättelser.


Är det något jag saknar så är det att vi aldrig får se något av de många sagoväsen som befolkar landet Ingenstans om man räknar bort älvan Tingeling. Det pratas mycket om främst sjöjungfrur i slutet av första akten men vi får aldrig se några när vi väl är på plats i sagornas land. Jag hade gärna sett att någon av dessa varelser ryckt in och räddat dagen för våra hjältar.


Med det sagt så blir jag alltid imponerad av Kålles förmåga att leta upp och ta fram det bästa hos sina begåvade barnskådespelare. Dessa unga artister agerar med pondus och självsäkerhet oavsett om de har en huvudroll i familjen Wendy eller är ett borttappat barn i landet Ingenstans.


Här finns mycket att se och gilla även för vuxna men det är framförallt barnens berättelse och ett måste för alla barn och unga som gillar bra musikaler. Här finns värme och humor i överflöd och det är något alla kan behöva när höstmörkret tränger sig på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar