söndag 14 november 2021

Annie besök 3

 Annie besök 3

Var: Intiman, Stockholm
När: 14/11 2021
Det enda vi måste frukta är fruktan själv - President Roosevelt, Annie.

Annie har en speciell plats i mitt hjärta eftersom det var en av de sista musikalerna jag såg innan pandemin tog sitt järngrepp över teater Sverige och en av de första jag såg i samband med att restriktionerna började lättas. 

Det är dessutom en väldigt passande musikal att ha runt en pandemi som denna och Kålle måste ha träffat väldigt mycket rättare än han någonsin kunde ana när han planlagde denna Broadway musikal till pandemi året 2020.

Att Annie dessutom handlar om hur USA tar sig ur den stora depressionen under 1930 talet är också väldigt passande med tanke på hur vi i kulturlivet slet för att få en chans att ta oss ur pandemi restriktionerna. Musikalens New Deal blir lite som vår öppningsplan för kulturen tack vare det.

Det var också kul att se och träffa Elin Bemark igen efter att ha sett hennes version av Warbucks sekreterare vid första besöket före pandemin. Hon var katt i den första versionen av Cats jag såg på Cirkus år 2009 och som sådan har hon också en speciell plats i mitt hjärta som en av "Cirkus katterna".

Det var också kul att träffa flera nya bekantskaper från tidigare Annie besök och är det något jag verkligen uppskattar minst lika mycket som att se själva föreställningarna så är det att träffa och prata med alla nya och gamla bekanta i samband med föreställningarna. För dessa stunder av social samvoro som ni tar er tid med trots att ni ofta har bråttom hem betyder väldigt mycket för en musikalmaskot som undertecknad och jag har svårt att förklara hur lyckligt lottad jag känner mig över att få vara med om alla dessa möten.

Ni som har läst så här långt har nog insett att jag rekommenderar Annie väldigt mycket och det gäller det mesta som Kålle gänget har satt upp på Intiman hittills. Det har verkligen blivit en kär tradition att gå och se deras olika föreställningar genom åren och jag hoppas att få återkomma till vinterns Astrid Lindgren musikal Ronja. Varmt tack till alla inblandade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar