tisdag 9 november 2021

Comic Con Stockholm 2021

 Comic Con Stockholm 2021

Var: Kista Mässan, Stockholm
När: 5-7 november 2021
Sannolikhet måste väl vara likt sanning? Sannolikhets monologen, Tage Danielsson.

Comic Con är en av Stockholms största årligen återkommande mässor för alla som gillar cosplay, datorspel och annat som har med "nördvärlden" att göra. Men för mig är det framförallt en chans att under en eller flera dagar se karaktärer från film, tv och dataspelsvärlden komma till liv på det mest otroliga sätt och därför tycker jag att det nästan är det bästa som finns efter musikal och teater.

För man skulle kunna säga att cosplay är en slags teater där de som cosplayer blir en karaktär man själv väljer och att en mässa blir en föreställning där de agerar som denna men utan manus och krav på att man ska vara castad av en producent. I många fall är dessutom dräkterna så skickligt gjorda och så bra anpassade till personerna som bär dem att man skulle kunna stoppa in dessa cosplayers in i filmen eller tv serien de kommer ifrån utan att märka skillnad och det måste väl vara ett betyg så bra som något på vad vad dessa kreatörer förmår.

Därför skulle man kunna säga att det för mig som är intresserad av mycket inom teater, film och tv spel var denna helg tre dagar i paradiset och det var otroligt många intressanta karaktärer och andra människor jag träffade och tog bilder med och ännu fler jag såg. Det är som att hjärnan inte hinner med och sortera ut alla intryck man får en sådan helg.

Det roligaste var att träffa gänget i Nordic Garrision/Rebel Legion Wampa cave med underavdelningarna Mandalorian Mech och R2 builders igen efter att jag har saknat dem i två års tid sedan den senaste mässan jag var på. Jag fick även nöjet att hjälpa till lite i deras monter och jag blir som alltid otroligt imponerad över vilken kvalitet de håller på sina dräkter - Är det någon som någon gång behöver en grup Star Wars karaktärer i något sammanhang så är det dessa ni ska kontakta.

En mässa som Comic Con borde vara något för alla teater, film, tv och spel intresserade att gå på då det finns så otroligt mycket att se, upptäcka och göra på en sådan mässa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar