onsdag 10 november 2021

Dansa Rennie

 Dansa Rennie

Var: Soppteatern Kulturhuset, Stockholm

När: 10/11 2021

Det var en gång… - Början på alla sagor.

 

Rennie Mirro (Cats, Robert Broberg och Dalbana med mera) berättar i Soppteaterns timmes format om sitt eget liv som dansare och det blir ett tydligt exempel livets verklighet för alla som arbetar med ett yrke där man använder kroppen lika intensivt som i dans och musikalvärlden.

Det blir på det viset en väldigt gripande berättelse om en dansare som befinner sig i övergångsåldern mellan att vara aktiv ”klarar allt” typen på stadens stora scener och den lite äldre personen som måste anpassa sitt agerande på scen till det kroppen klarar av. Man berörs starkt och det tror jag alla som har levt några år kan känna igen sig i.

Det gör att jag tycker att vi gott kan behöva fler berättelser av denna typ på världens stora musikalscener eftersom jag tänker mig att alla som har dans som en del av sitt yrke kan känna igen och uppskatta den tid alla vet ska komma men ingen hoppas eller tror ska komma när den väl kommer.

Därför rekommenderar jag alla att se denna föreställning och om inte annat när den ska ut på riksteaterturné framöver. Det är i det lilla formatet en enormt gripande och välgjord berättelse som tog i mig ordentligt trots att jag antagligen har bättre koll på artistlivets vardag och slit än många som inte är musikalmaskotar kan tänkas ha. Gå och se, ni blir inte besvikna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar