söndag 14 april 2024

Moulin Rouge besök 3

 Moulin Rouge besök 3

Var: China teatern, Stockholm
När: 13/4 2024
My hills are alive with the sound of music - The sound of Music.

Gårdagens andra musikal blev ett tredje besök på China teaterns fantastiska Moulin Rouge och den var precis lika bra som de andra gångerna jag har sett den.

Jag uppskattar mycket att man sjunger på engelska men talar på svenska och det är så jag ibland kan tycka att man alltid bör göra när man har kända låtar på engelska med i en föreställning. För mig blir det så mycket enklare att känna igen och nynna med i låt texterna när de framförs på originalspråket samtidigt som jag tycker det är lättare att hänga med i dialogen när denna är på svenska.

Det är också kul att se ensemblen röra sig i publiken i början och det påminner mig mycket om det jag gillar bäst med min favorit musikal Cats. Det ger oss i publiken något att titta på innan föreställningen börjar.

Jag uppskattar också alla referenser till musikal och teater i samband med repetitionerna av den föreställning man arbetar med på Moulin Rouge och hur dessa repetitioner används för att driva handlingen framåt när den tragiska kärlekshistorien går mot sitt klimax.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar