söndag 7 april 2024

Star Trek Discovery S 5 A 1 ***Spoiler***

 Star Trek Discovery S 5 A 1 ***Spoiler***

Var: Skyshowtime.
När 6/4 2024

Tid? Det här är inte tiden att bråka om tid, det har vi inte tid med. Star Trek First Contact.

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om Star Treks Discoverys femte och sista säsongs första avsnitt då det både är en bra inledning till "jakten på säsongens mcguffin" men också direkt tar en avstickare i ett sido quest där det gäller att rädda en öken bosättning som hotas av den sandstorm som skurkarna har framkallat för att kunna fly undan kapten Burnmans besättning.

Det är inte oväntat med tanke på att man i varje säsong har byggt upp en liknande jakt på "det stora hotet" som man sedan jagar under hela säsongen och det får mig att sakna Strange New Worlds episode uppbyggnad. Dessutom känns denna serie stundtals mer Star Wars än Star Trek för mig då man tack vare att den utspelar sig i 3000 talet har många tekniska gadgets att dra fram när så behövs.

Det är visserligen kul att se hur två rymdskepp stoppar en sandlavin genom att helt sonika blockera dess framfart genom att placera en stor sköld i vägen men det hade samtidigt varit mer trekkigt att se hur besättningen resonerar sig fram till ett mer teknikfrämjande sätt att stoppa lavinen. Nu blev det mest en kul jakt och action sekvens mer än något som känns klassiskt Sc Fi.

Men det jag gillar hos de senare säsongerna av Discovery jämfört med de tidigare är att namnen på brygg besättningens medlemmar uttalas hela tiden och det är ingen risk att man glömmer bort vem som är vem på bryggan som det var första säsongen. Där har man lärt sig mycket av tidigare serier.

Det ska bli kul att se hur denna säsong och denna serie slutar - Man är tack vare det tusen åriga tids hoppet väldigt lång ifrån där man startade för en serie av denna typ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar