onsdag 20 maj 2015

Årets Parkteatersommar

Årets Parkteatersommar

Var: I stadens parker under Juni - September.


Som traditionen bjuder presenterades Parkteatern (en del av Kulturhuset-Stockholms Stadsteater) sitt stora och omfattande sommarprogam idag. Som vanligt bjuds det på ett stort och rikt varierat utbud av högsta klassens kultur på en mängd av stadens parkscener och de har alla det gemensamt att det är gratis och öppet för alla - Alltså behövs ingen förbokning och ingen biljett utan det är bara att dyka upp när andan faller på.


Ur årets program noteras Juni månads stora teatersatsning som i år är publikfavoriten From Sammy With Love med Rennie Mirro och Karl Dyall i rollerna som jag såg på Stadsteatern för ett par år sedan. Mycket dans och en varm historia om utanförskap och framgång utlovas i denna berättelse om Sammy Davies Jr.


Men det bjuds på mycket annat och noterbart är att Soppteaterfavoriten Den allvarsamma leken återkommer i år tillsammans med de nya produktionerna Hellsingland, Elvis på svenska och Ett bloss för Lena Nyman och detta ger ett gott tillfälle för mig att hinna se många av de föreställningar som gott på Soppteatern det gågna året.


Även för barnen finns det mycket att se och barnens favorit Manne återkommer som traditionen bjuder men här finns även Oum - En musiksaga om Oum Kalthoum, Robin Hood och Marionetteaterns Var är Vargen - En annan rödluvan.


Men det hinns även med mycket dans och konserter tillsammans med en dos författarsamtal och en liten gnutta politik (Politik i Parken/Forum Debatt) innan sommaren är slut och jag rekomenderar en titt på Parkteaterns hemsida för det fullständiga programmet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar