fredag 6 maj 2022

Picard Säsong 2

 Picard Säsong 2

Var: Amazon Prime Video

När: Mars – Maj 2022

I guess its now you are telling me you are from outer space? – Picard.

 

I sin andra säsong gör Picard sin version av den klassiska Star Trek filmen Resan hem (The Voayge Home) när man via ett kortare besök i en mörk alternativ verklighet landar i ett 2024 som nästan ser ut som vårt 2022 med några få undantag.

Här får besättningen med Picard i täten hantera alltifrån ett växande Borg hot till Picards barndomsminnen via ett antal möten med en förfader till Datas skapare Soong. Det leder till många spännande ögonblick och ett par fantastiska cameos som jag inte ska avslöja här men som får var och en som har sett The Next Generation när det begav att le.

Det blir dessutom flera klassiska sci fi ögonblick som tillhör standarden i tidsrese avsnitt i Star Trek men om jag saknar samtidigt att man inte är ute i rymden och utforskar andra världar lika mycket som man gjorde både i säsong 1 och i andra Star Trek serier. Dessutom blir jag lite förvirrad över att man har valt att återvända till just 2024 och inte det 2022 som är i skrivande stund.

Men det är en spännande och bra serie fylld med nostalgi för alla oss som har sett originalet även om tempot stundtals blir lite väl långsamt när man ska sprida ut denna berättelse över en hel säsongs 10 avsnitt. Det skulle ha behöver några avsnitt där man fördjupar de olika karaktärerna lite mer i en sido berättelse för att det skulle bli helt perfekt.

Men en riktigt bra underhållning väl värd investeringen i tid och Amazon Prime Video som har denna serie. Dock kan jag inte förstå varför denna inte kan få gå på Paramount Plus även i Sverige när det är deras serie?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar