lördag 28 december 2013

Återbesök på Priscilla MVG

Återbesök på Priscilla

Var: Göta Lejon, Stockholm
När: 27/12 2013 (Vanlig föreställning)
Betyg: MVG

Priscilla är utan tvekan en av årets absolut bästa musikaler och det är en stor ära att ha fått se den igen efter att den har spelats under ett halvår. Dessutom var det flera bitar som föll på plats denna gång vilket gjorde helhetsintrycket om möjligt ännu bättre och det gällde särskilt divornas roller som jag tidigare tyckte var lite onödiga men som jag nu har förstått att de har en viktig funktion i och med att alla dragshowartister mimar och det framgick väldigt klart nu. Dock kan jag fortfarande tycka att de hade vunnit på lite karaktärsutveckling men jag förstår klart den bakomliggande tanken.

En som måste framhållas är den helt fantastiska Patrik Martinsson (Tick/Mitsi) som leverar med bravur genom hela föreställningen. Han var storartad på Jesus Christ Superstar och här visar han med all önskvärd tydlighet att han klarar av att spela kvinna med bravur.

En mycket lyckad uppsättning och det som framförallt måste framhållas är alla otroliga kostymer och man imponeras av den takt med vilken de lyckas byta både kostym och make up, området bakom scenen måste vara superhäktiskt på denna fantastiska musikal! Kostymerna är dessutom hämtade direkt från Broadway uppsättningen av Priscilla och det märks framförallt i detalrikedomen med vilken de är dekorerade. Det måste vara en helt fantastisk känsla att ha på sig sådana kostymer på scen.

Gå och se, om inte annat för att imponeras av alla kostymerna! Men skynda, denna musikal spelas bara fram till slutet av mars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar