onsdag 5 augusti 2015

Den allvarsamma leken - Långholmen

Den allvarsamma leken - Långholmen

Var: Långholmen (Parkteatern)
När: 4/8 2015


Känn en doft av kärleken - Lejonkungen
Detta är tredje gången jag har sett Den allvarsamma leken. Första gången var i soppteatern och de två senaste gångerna i två lika fullsatta parkteaterföreställningar. Jag var imponerad nog när man lyckades fylla Under Eken scenen i Galärparken förra året men i år lyckades man fylla den betydligt större Långholmen scenen till absolut sista picknick plats och det var enligt uppgift runt 2000 personer där. Vilket inte blir mer imponerande av att det skedde samtidigt som Skansen höll på att fyllas inför Allsången på Skansen.


Att Den allvarsamma leken fyller en sådan stor arena en solskenskväll i augusti tyder på att det finns ett verkligt behov av detta mästerverk och att det inte bara är jag som tycker denna lilla pärla är magiskt bra. Det är något universallt allmängilltig över denna Söderberg historia om två älskades öde som gör att den tåls att spelas om och om igen. För egen del skulle jag mer än gärna se den på Stadsteaterns stora scen framöver även om den kanske är i kortaste laget för en helkväll. Men jag är helt övertygad om att den skulle göra en stor succé även där och att det skulle kunna gå att kombinera denna med gängets andra föreställning Orfeus och Eurudyke efter pausen. På något sätt hör dessa två föreställningar ihop och spinner tillräckligt på samma tema för att kunna höra ihop i en dubbelföreställing och det är dessutom med samma gäng och av samma skapare.


Det är urbra och tåls att ses igen och igen. Ända nackdelen är väl att dess enorma popularitet gör att man måste vara på plats rejält tidigt men det är det värt att ta för att få njuta av en sådan underbar historia. För er som ännu inte har sett den finns ytterliggare en chans i dag onsdag (5/8 2015) på Långholmen och även den 6/8 2015 på Hägerstensåsen. Gå och se, ni blir inte besvikna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar