fredag 24 juli 2015

Hellsingland - En vuxen version

Hellsingland - En vuxenversion

Var: Under Eken,Galärparken (Parkteatern)


När: 23/7 2015


Its a whisper down the line at 11:39 - Skimbleshanks, Cats.


Hellsingland är kort och gott valda delar av Lennart Hellsings omfattande diktverk med soppteaterns egen "dynamic duo" - Albin Flinkas och Fredrik Meyer och många av dikterna är tonsatta av Fredrik. Man har valt dikter som passar en vuxen publik istället för att fokusera på de många barnvisor Lennart är mer känd för.


Det hela är riktigt bra gjort och man småler och skrattar mest hela tiden åt de underfundiga och underhållande ordlekarna som i bästa Robert Broberg anda gör stor konst av helt vardagliga ämnen som skola, mat, geografi och historia. Det är helt enkelt en väldigt kul tur man som besökare i Galärparkens solsken möts av vilket gör denna kväll mycket lyckad trots att man kanske borde ha valt den större Galärparken scenen eftersom publiktrycket gjorde det svårt för många att hitta bra sittplatser. Men Under Eken scenen ger ändå en intim känsla som passar denna typ av föreställning väl. Det blir lite som att komma hem till någons utomhusterass och se på god och underhållande teater en kväll i juli.


Att många av soppteaterns föreställningar gör sig ovanligt bra på just parkteatern visar man återigen här och det är tydligen en riktig hit att låta dessa två verksamheter samverka. Jag misstänker att det mycket har att göra med att soppteatern av naturliga skäl tvingas hålla sig till ett kort och intensivt format där man ofta får en fullvärdig teaterföreställning, koncert eller minimusikal till livs på knappa timmens speltid och det är ungefär vad man som parkteaterbesökare mäktar med om man nu inte har turen att se något ovanligt bra. Så jag hoppas att vi även kommande år får se mer av soppteaterns föreställningar på parkteatern - För det jag sett hittils är mycket lovande.


Rekomenderas varmt för de som vill skratta gott och ha en stunds trevlig underhållning men den spelas bara idag fredag även om jag hoppas på fler tillfällen under soppteaterhösten. För även om inte herr Gurka dansar här är detta en given succé för alla rimsugna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar