måndag 7 mars 2016

Murder Ballad

Murder Ballad

Var: Playhouse Theathre - Stockholm


När: 6/3 2015 (Genrep)


Sex, drugs and rockandroll! - De tre musketörerna


En inrökt bar bildar fond till ett klassiskt triangeldrama med det tragiska slut som titeln antyder. Men resan dit är det klassiska triangeldramat mellan Sara och hennes två älskare, äkta mannen David och barägaren Johnny under berättarens vaksamma ögon. Allt är nära och intimt och väldigt bra gjort även om undertecknad nog trodde att det skulle handla mer om olika massmördare och deras motiv till sina brott än den Shakespeare liknande tragedi som faktiskt utspelade sig på scen.


Musiken är i princip en lång berättande ballad där sånginsatserna växlar mellan de olika karaktärerna och deras känslor och berättarens återkommande inlägg som driver berättelsen framåt. Publiken sitter väldigt nära artisterna och det gäller ännu mer om man väljer att sätta sig på den främsta radens barstolar eftersom man då i praktiken sitter på scenen vilket undertecknad uppskattar.


Denna enaktare rekommenderas varmt men känsliga besökare bör varnas för att temat kanske inte passar den yngre delen av befolkningen och jag kan nog tycka att man bör undvika att ta med sig de yngsta barnen hit eftersom det anspelas en hel del på sex och alkohol och att det röks en hel del på scenen. Men klarar man det är denna en riktig pärla och ett unikum som jag hade svårt att hitta en bra jämförelsemusikal till.


Det är mycket bra gjort och Morgan Alling förtjänar en eloge för ett strålande regiarbete med små medel och liten budget. Denna musikalpärla förtjänar både en längre spelperiod och en större arena eftersom den skulle platsa utmärkt som ett gästspel på till exempel Stadsteaterns fria scen. Skynda er att se denna för spelperioden är kort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar