måndag 10 april 2017

Jesus Christ Superstar enligt Tyresö församling

Jesus Christ Superstar enligt Tyresö Föramling

Var: Bollmoradalens kyrka, Tyresö Centrum.
När: 9/4 2017
Israel 4 BC had no mass communication - Jesus Christ Superstar.


Det är sällan en spelplats känns så korrekt för en musikal som kombinationen kyrka och Jesus Christ Superstar. För här får vi följa Jesus från Nasaret under hans sista dagar den där påskhelgen för så länge sedan och den resan flankeras av Andrew Lloyd Webbers underbara musik - Vilket är den största anledningen till att jag har denna musikal så nära hjärtat.


Insatserna från den månghövdade kyrkokören och solisterna är bra och gedigna även om ljudbilden stundtals gjorde det något ansträngande att höra vad som sjöngs - Det känns som att man i det kreativa teamet skulle behövt något längre tid till att trimma in ljudet så att det passar en fullsatt salong. Det blev mycket bättre efter hand och i slutet av andra akten höll ljudet högsta klass. Ofärdig ljudbild är förvisso sådant jag räknar med under korta spelperioder och genrepsbesök men det är likväl en smula ledsamt att inte kunna njuta i fulla drag av det som framförs i låtar som Whats The Fuzz och This Jesus Must Die.


Av solisterna njuter jag mest av Mattias Enns träffsäkra Herodes tolkning men även av Irma Schultz Maria Magdalena, Jan Kyhles Jesus och Daniel Hammarstedts Judas. De tillsammans med övriga solister har genomgående starka och bra röster för sina respektive roller.


På det hela taget en njutning för skäl och hjärta efter den senaste tidens otäcka händelser i min älskade hemstad och det var ett nöje att få tillbringa söndagseftermiddagen i detta skönsjungande sällskap. Det är också kul att Jesus Christ Superstar har kommit så långt att den har blivit stapelvara i landets kyrkor efter all kritik som religiösa samfund riktade mot denna i början av musikalens liv. Det är ett tecken på att sann kvalitet alltid vinner i längden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar