måndag 15 februari 2021

Flykten till framtiden

 

Flykten till framtiden

 Var: TV.

När: 13/2 2021

It´s been a long time, getting from here to there – Star Trek Enterprise.

 

I Flykten till framtiden får vi följa Svante som är allvarligt sjuk i en hjärtsjukdom som vi idag kan bota med ett enkelt ingrepp. Problemet för Svante är att han lever i en tid när så inte är möjligt och att han därför kommer att dö inom några dagar om inte ett ödets nyck inträffar.

Det ödets nyck Svante behöver inträffar när han råkar kliva på ett modernt tunnelbanetåg som transporterar honom till år 2014 vilket är det år filmen gjordes på och där inser Svante ganska snart att det ingrepp han behöver finns men kostar mycket pengar. Pengar han kan skaffa sig genom en väld vald investering i den tid han lever i vilket skapar flera förvecklingar med ändrade verkligheter i den framtid Svante reser till.

Det är kul att följa Svante i hans äventyr och denna film hämtar mycket inspiration från en av mina favoritfilmer vilken är Tillbaka till framtiden och det gläder förstått ett sci fi fans. Jag gillar också att filmens handling håller oss som tittar på tårna och jag gillar de många figurer som befolkar Svantes värld med skivhandlaren Bengan i täten som är fint spelad av Henrik Dorsin.

Man har hittat bra miljöer och man lyckas hitta ett sätt att visa kontrasterna mellan 70 talet och det moderna på ett väldigt bra sätt samtidigt som vi som var med när det begav sig har mycket att känna igen oss i och gilla.

Jag gillar denna varma film mycket och jag skulle gärna se en musikal version av den på någon av våra scener. Liksom i Tillbaka till framtiden har man här möjlighet att blanda musik från flera generationer och det finns säkert många låtar från både 70 talet och 2010 talet som passar väl in i Svante och hans universum.

Det är alltid kul när svensk film och tv ger sig in i Sci Fi och Fantasy världen och det önskar jag att man kunde göra oftare. En klart sevärd film som rekommenderas varmt till alla som var med på tiden som det begav sig och ännu mer till alla som undrar över hur det var att leva förr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar