fredag 4 februari 2022

OS invigningen i Beijing 2022

 Os invigningen Beijing 2022

Var: Beijing (Peking) China

När: 4/2 2022

Du har missuppfattat saken, den där kanoten är inte hopfällbar! – Göta kanal.

 

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om denna OS invigning för vinterspelen 2022. Dels var den ovanligt kort och den inledande showsekvensen som oftast är så maffigt beskrivande av ett lands historia blev mest en hyllning till våren vilket känns svårsmält i ett vinterspel.

Samtidigt var det som var otroligt snyggt och Kineserna visade precis som 2008 att de är mästare i att göra snygga shownummer med många artister som agerar helt synkront och den nya tidens LED teknik gör att man kan projektera fantastiska bilder på en idrottsarenas innerplan vilket utnyttjades till fullo här.

Ska man klaga på något är det att den långa inmarschen av alla deltagande länder kändes ännu längre än vanligt i och med att show sekvenserna var så korta och att jag inte blev imponerad av sättet man tände elden på vilket annars är en av invigningens stora höjdpunkter för mig. Denna gång satte man bara in facklan i en enorm snöflinga gjord av alla deltagande länders små snöflingor vilket i sig var en bra idé men det gjorde samtidigt att det egentligen inte blev någon regelrätt tändning av den stora elden och att facklan inne i snöflingan blev nästintill osynlig. Det borde man kunnat ha löst på ett maffigare sätt.

Sammanfattningsvis kan man säga att det som var blev snyggt och välgjort men att helhetsintrycket liksom i Tokyo förra året inte blev lite för nedtonat för att platsa i en OS invigning. Det hade behövts ännu mer sång, dans och show för att nå upp till det som brukar vara OS höjdpunkt för mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar