söndag 20 februari 2022

OS 2022 avslutning och sammanfattning

 OS 2022 avslutning och sammanfattning

Var: Beijing (Peking) och Kanal 5

När: 20/2 2022

Och så levde de lyckliga i alla sina dar – Sagor.

 

Så är då vinterspelen i Beijing/Peking 2022 slut och det har varit fantastiskt framgångsrika spel ur svensk synvinkel med 8 guld i täten för totalt 18 medaljer vilket är rekord i modern tid. Det har varit kul att titta på även om tidsskillnaden återigen har gjort att mycket av spelen har varit på den tidiga morgon tiden och dagtid svensk tid.

Det har varit bra genomförda spel och det enda jag har saknat är väl egentligen publiken som till stora delar har lyst med sin frånvaro även om de fåtal som har varit på plats har gjort sitt bästa för att heja fram deltagarna.

Avslutnings ceremonin var lika vacker och snygg som invigningsdito men återigen blev jag besviken på sättet man tände och släckte den olympiska elden på och det tog ner helhetsintrycket av en i övrigt mycket snyggt utformad invigning betydligt eftersom denna sekvens brukar vara spelens maffigaste och mest minnesvärda scen med alltifrån eldpilar till eld som tänds i vatten som minnesmärken från tidigare spel.

Nu dröjer det till 2024 innan nästa spel sker och det är sommarspelen i Paris vilket gör att det kommer att kännas skönt med spel som är anpassade efter vår svenska sommartid. Nästa vinterspel kommer att hållas i Milano/Cortina två år senare (2026) och dessa kommer att kännas lite vemodiga eftersom italienarna vann spelen mot Stockholm och Åre.

På det hela taget har det varit två fantastiska veckor fyllda med spännande tävlingar och det enda jag egentligen har saknat under dessa är tiden när SVT sände utan reklamavbrott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar