lördag 14 september 2024

Lego Star Wars Rebuild The Galaxy ***spoilers***

 Lego Star Wars Rebuild The Galaxy ***spoilers***

Var: Disney Plus
När: 13/9 2024
Misa Jar Jar Brinks!

Det här är en kul kombination av Lego Star Wars och What If? där en ung pojke vid namn Sig lyckas förändra hela galaxen genom att ta bort hörnstenen. Det för ut honom på en resa i en helt annorlunda galax där alla goda karaktärer är onda och tvärtom.

Lego Star Wars har alltid varit en rolig tvist på det klassiska Star Wars temat men här tar man humorn ett steg längre. Det känns verkligen som att alla klassiska skådespelare har enormt roligt när de får göra nya versioner av sina väl kända karaktärer.

Det är skönt med en serie som inte tar sig själv på så stort allvar efter kaoset kring The Acolyte. Det man gör här är i praktiken att ta ett antal lätt omgjorda Lego set och mini figurer på en spännande och rolig resa runt en helt annorlunda galax där allt är möjligt och inget bestäms av canon.

Ibland känns det helt enkelt som att animerade Star Wars i allmänhet och Lego Star Wars i synnerhet tar sig själv (och därför kan vi i publiken göra detsamma) på mindre allvar än i live action versionen. Vilket verkligen är vad Star Wars behöver. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar