måndag 9 september 2024

Änglagård andra besöket.

 Änglagård andra besöket.

Var: Oscarsteatern
När: 5/9 2024
När man är en enkel gubbe - Änglagård.

Änglagård har visat sig vara en så pass stor succé att den har får fortsatt förtroende att spelas även kommande säsong vilket är ganska ovanligt i svenska musikal sammanhang om man räknar bort förflyttningar till andra städer.

Men jag är inte förvånad för den är väldigt bra och innehåller allt en bra musikal behöver ha. Den har en spännande historia kring Fanny som kommer tillbaka till sin svenska hembygd (fiktiva Uxnared) efter att hennes förälder har dött. Där möter hon en oförstående bygde gemenskap och tvingas lära sig mer om både sig själv och den bygd hon kastas in i. Detta samtidigt som hennes närvaro river upp alla gamla sår och gömda lik i garderoberna bland bygdens befolkning.

Detta parat med en snygg scenografi, fantastiska kostymer och underbara sånger gör musikalen näst intill fulländad. Det enda jag saknar lite på scen är den ikoniska motorcykeln från film affischen. Men det vägs mer än väl upp av fantastiska artister i de olika rollerna.

Kort sagt en väldigt bra musikal som jag hoppas får fortsatt liv i Göteborg och Malmö framöver. Har ni läst så här långt bord det inte vara svårt att gissa att jag rekommenderar denna musikal varmt till alla som gillar Nutley filmerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar