söndag 14 juli 2013

Lejonkungen (The Lion King) MVG

Lejonkungen (The Lion King)

Var: Lyceum Theathre, West End, London.
När: 9/7 2013
Betyg: MVG

Lejonkungen är en musikal som bygger på Disney filmen med samma titel och handlar om lejonet Simbas liv från liten prins till Lejonkung över hela Lejonriket. Hans far Mufasa (Shaun Escoffery) är rikets mäktiga kung vars tron brodern Scar (George Asprey) vill åt mer än allt annat. Den unga Simba luras att tro att han har del i faderns oväntade död och tvingas hals över huvud fly Lejonriket och lever ett kringflackande liv tillsammans med de båda skojarna Timon (Richard Frame) och Pumbaa (Keith Bookman) tills han en dag återfinns av sin gamla väninna Nala (Nokubonga Kjuzwayo mfl) och den trogne apan Rafiki (Brown Lindiwe Mkhize) och beslutar sig för att återvända till Lejonriket.

Förutom en hel mängd fantastiska karäktärer och underbara låtar som Circle of Life, I Just Cant Wait to Be King, Be Prephered och Can You Feel The Love Tonight är Lejonkungen först och främst en musikal som handlar om underbara kostymer och fantastisk dans. Många i den mångfasciterade och färgstarka ensemblen har i stort sett kostymbyten i var och varannat nummer och många av dessa är helt magnifika kombinationer av dockor eller masker och skådespelare, som dessutom ofta har färgrik make up på sig. Det finns helt enkelt ett överflöd av fantastiska saker att titta på genom hela musikalen och detta enbart gör den till en fantastisk upplevelse för alla sinnen. Och trots detta förlorar musikalen aldrig fokuset från vare sig skådespelarna (som alltid syns och aldrig göms) och karaktärerna som driver historien vilket i sig måste vara en stor prestation av skaparna bakom den.

Lejonkungen är ett måste för alla som gillar dans och kostym musikaler, samt för alla barn och ungdomar som gillar en färgglad familjemusikal model Disney.

Jag hoppas verkligen att Lejonkungen kommer till sverige framöver så att även den svenska publiken får uppleva denna fantatiska skapelse. Högsta betyg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar