söndag 14 juli 2013

Wicked MVG

Wicked - The untold story of the Witches in Oz.

Var: Apollo Victoria Theathre, West End,  London.
När: 11/7 2013
Betyg: MVG

Wicked är den fantastiska berättelsen om häxorna från Oz i den fantastiska trollkarlen från Oz och deras oväntande vänskap. Hör möter vi Elphaba (Louise Dearman) och Glinda (Gina Beck) och trollkarlen (Keith Barthlet) och här får vi reda på hur alla figurerna i Oz blev som de blev. Huvudrollen har den grönhyade häxan Elphaba, mer allmänt känd som "The Wicked Witch of the West" och hon sjunger några av mina absoluta favoritlåtar, från den underbara Defying Gravity via den kraftfulla No Good Deed till den underbara duetten For Good, som hon sjunger tillsammans med Glinda. Tillsammans med alla andra låtar gör det Wicked till en av musikalvärldens starkaste låtlistor och även om det finns en del svagare låtar och en låt jag inte tycker passar in (As Long as Youre Mine) så är det överlag väldigt bra musik som blir ännu bättre i sitt sammanhang på scen.

Wicked är en kraftfull musikal som har ett starkt tema och många fans, gillar ni sagan om Oz och dess invånare så gillar ni Wicked. Dessutom fick jag äran att se Louise Dearman som både Elphaba och som Glinda (2011) vilket i sig var en intresant upplevelse eftersom dessa båda karaktärer är väldigt olika i allt, men hon gjorde det bra och jag vågar påstå att hennes Elphaba är väl i paritet med den jag såg 2011, Rachel Tucker.

Måste ses om ni är i London och gillar fantasymusikaler.

Uppdatering: Det tog tio år men nu finns Wicked i en svensk version som går på Göteborgsoperan fram till våren 2024. För alla er som vill se denna musikal rekommenderas detta väldigt mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar