fredag 26 juni 2015

Tant Blomma på Parkteatern


Tant Blomma på Parkteatern

Var: Under Eken, Galärparken (Parkteatern

När: 24/6 (Premiär)

”Ill feel preatty, oh so preatty!” – West Side Story

Ibland blir saker man ser så enormt mycket bättre än vad man har tänkt sig på förhand och detta är ett sådant tillfälle när allt I likhet med vädret klarnar upp och blir idel solsken och glada skratt. Jag kom till denna föreställning fylld av blandade intryck från andra Kristina Lugn föreställningar jag sett väl medveten om att trots hennes storhet som dramaturg är hon ibland kanske lite svår att förstå sig på och inte den enklaste att ta till sig alla gånger. Men denna nytolkning av Tant Blomma väl regisserad av Nikals Hjulström och med Odile Nunes som Tant Blomma, Göran Thorell som Bebis och Angelika Prick som intendent får mig nog att inse att denna dam nog har fler sidor än man först kan ana av produktioner som Stulna Juveler och Hjälp Sökes.

För här har hon tagit en känd grundhistora i form av I väntan på Godot och förlagt denna till en lekplats där Tant Blommas förhoppningar om att snabbt kunna ge sig iväg till ett dansställe så snart Bebisens mamma (eg Godot) har kommit och hämtat sin unge gång på gång grusas. För liksom i sin förlaga är handlingen allt det som händer när man just väntar på någon som aldrig kommer.

Något som också bidrar till mitt gillande av denna föreställning är att man har blandat in många sångnummer under resans gång och till och med lyckats klämma in en kort snutt ur West Side Storys ”Ill Fell Preatty” vilket gläder en gammal musikalälskare oerhört mycket. Allt blir verkligen mycket vackrare när man sjunger en snutt emellan varven.

Som grädde på moset fick man avnjuta en stunds samtal mellan två mycket begåvade damer i form av parkteaterns chef Sisela Kyle och vår relativt nya kulturminister Alice Bah Kuhnke. Det var roligt och underhållande och en perfekt inledning på denna mycket roliga och väldigt underhållande pjäs som jag önskar att alla besökare till denna fick ta del av.

Som någon sa har man inte roligare än vad man gör sig och detta var verkligen roligt. Bra jobbat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar