tisdag 21 juli 2015

Elvis på svenska med fröken Elvis

Elvis på svenska med fröken Elvis

Var: Kungsträdgården (Parkteatern)




När: 20/7 2015




There is a light at the end of the tunnel. - Starlight Express.




Ibland möts man som ivrig teaterbesökare av föreställningar som hade kunnat vara så mycket mer än de är. Man flyger bland trädtopparna när man hade kunnat lyfta till skyarna och bli riktigt, riktigt, riktigt bra.


För potential finns där i form av fröken Elvis och hennes tjejband. De rockar ordentligt och man bjuds på en riktig nostalgitrip i de mer kända Elvis låtarna som Jailhouse Rock men det finns även mer okända godbitar i form av Räkan som tog en räkbåt och låten som fått den svenska titeln "Vem är Johanna?" och en som hade Elvis som ungdomsidol måste finna detta mycket tilltalande när till och med undertecknad bjöds på en riktig nostalgitrip.


Men det är också allt man får. För det mellansnack som likt From Sammy With Love hade kunnat fyllas av allehanda fakta kring Elvis och hans legendara leverne parat med inlägg om kvinnliga musikers situaton på femtio talet blev mest en rejäl egoboost från fröken Elvis sida. Visserligen helt i linje med hur Elvis var som karaktär men ändå inte alls vad det hade kunnat vara.


För det finns så mycket att berätta om Elvis liv och leverne där man hade kunnat plocka fram både kända och okända detaljer som tar fram människan bakom legenderna och myterna på ett sätt som återkopplade till bandets egna upplevelser om man bara hade hade valt att skippa Selfie och Groupie pausen och istället lagt mer fokus på the king himself - Vilket är synd på sådan enorm begåvning och potential.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar