tisdag 12 april 2016

Club Corner In The Sky

Club Corner In The Sky

Var: Soppteaterscenen - Stockholms Stadsteater
När: 11/4 2016


Every so often we long to steal to the land of what might have been. I Am Not that Girl, Wicked.


Club Corner in the sky är en relativt ny företeelse i Stockholms nattliv och det är i grunden en open mic kväll där hugade musikalstjärnor får ställa sig upp och framföra valfri musikallåt ungefär som man gör under en karaoke kväll men med helt annan klass på de deltagande artisterna. För denna kväll är det verkligen inga glada amatörer som ställer sig på scen och sjunger utan fullfjädrade eller i varje fall begåvade människor med röst och talang som väl motsvarar denna kategoris förmåga.


Kulturamas vuxenmusikal elever gav ett smakprov på årets uppsättning Heather men för en Wicked älskare som undertecknad är var kvällens höjdpunkter de tre Elphaba låtarna No Good Deed, I Am Not That Girl och The Wizard And I som Frida Modén Treichl genomförde på ett strålande sätt. Vågar utan vidare utnämna henne till en framträdande Elphaba kandidat om någon skulle sätta upp Wicked i Sverige framöver.


Som avslutning på kvällen bjöds även på en workshop med delar av andra akten av en nyskriven svensk musikal som verkade riktigt lovande och det är kul att hugade musikalskribenter får detta forum att presentera sina verk i innan dessa når full produktion.


Jag njöt i fulla drag och har redan bokat biljett till nästa gång den 23 maj. Med tanke på att biljettpriset är 100 kronor och kvaliteten på kvällens sånginsatser väl så hög som på vilken professionell musikalkonsert som helst är det ett billigt pris för två eller tre timmars god live underhållning på en måndag. Gå och se om ni kan, ni blir inte besvikna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar