fredag 8 april 2016

Grease på TallinkSilja Line


Grease på TallinkSilja Line

Var: Silja Symphony

När: 6/4 2016 (Kvällsföreställning)

I Got Life! – Hair

Att se en fullfjädrad West End musikal till sjöss i en nattklubb vars arena inte är specialbyggd för att vara teater utan fungerar som dansgolv och nattklubb till vardags, kan det vara något? Absolut eftersom man här ger exempel på hur det går att göra en väldigt bra musikal med ganska små medel där man likt Kulturamas många skoluppsättningar fokuserar på de medverkande artisterna och deras agerande istället för att ha en ambitiös och kostsam dekor.  Den huvudsakliga scenografin är två vändbara vridskärmar med två trappsteg på ena sidan och vissa projektioner bakom . Till detta har man ett och annat props som bärs in och ut och det är egentligen vad som behövs för att kunna göra en fullfjädrad och mycket bra version av denna musikal.

För även om denna musikal är något nedkortad (2*45 minuter cirka) så är allt man vill ha och se i Grease med och det är inget man kan peka på som borttaget jämfört med den svenska versionen jag såg 2010 utom att varje enskild scen känns lite kortare och mer ”to the point”. Detta gör i och för sig inte så mycket för mig eftersom jag tycker upplevelsen blir mer intensivare och dramatiskt säkrare än en längre föreställning .

Mina favoritsånger ur Grease är Summernights, Grease Lightning och Sandra Dee vilka alla framförs på ett bra och mycket begåvat sätt den relativt lilla ensemblen till trots. Artisterna håller högsta West End klass och till skillnad från många svenska musikaler ser allt ut som man förväntar sig att det ska göra i en replica uppsättning. Vilket kanske inte är så konstigt eftersom det är ett englandsbaserat bolag som står bakom denna produktion. Detta innebär även att musikalen i sin helhet framförs på engelska vilket är i sin ordning eftersom man reser mellan Stockholm och Helsingfors och dess olika språk men även på grund av att dessa båtresor numera är en internationell miljö där människor från många olika länder reser.

Rekomenderas varmt till alla som vill njuta av en god sjöresa och underhållning. Jag vill även passa på att tacka TallinkSilja Line för den fina resan och möjligheten att se denna föreställning. Det uppskattas varmt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar