torsdag 9 juni 2016

Alice i Underlandet


Alice i Underlandet

Var: Enskedespelet, Margaretaparken, Enskede.

När 8/6 2016

Tid? Det här är inte tiden att bråka om tid, det har vi inte tid med! – Star Trek: First Contact.

Enskedespelets uppsättning av Alice i underlandet är en månghövdad ensembleföreställning av bästa märke och med 166 personer på scen blir det svårt att nämna enskilda rollprestationer i denna underbara version av Alice.

Alice är en myllrande berättelse och här förstärks detta av att nästan alla rollerna är dublerade eller tripplerade eller i Alice fall spelas av 16 personer och att det nästan alltid är två Alice på scen. Det ger liv åt Alice resa i Underlandet på ett alldeles magiskt sätt och som kattvän blir man glad av att Chesirekatten här har fått sällskap av ett helt gäng svartklädda kattkompisar.

Det nya tältet Enskedespelet har ordnat är bättre försätt med sittplatser och ordentliga stolar vilket jag var glad över att kunna konstatera. Jag gillar känslan som ett cirkustält ger besökaren och parken man spelar i är helt rätt för denna typ av sagomusikal.

Man hade innan denna uppsättning problem med att kommunen ville höja hyran för att använda parken rejält vilket hade omöjliggjort denna uppsättning men dessbättre blev den av efter att kommunen ändrat sig i sista stund och jag hoppas innerligt att man får fortsätta sätta upp dessa teaterpjäser. Om inte annat så att fler barn, ungdomar och vuxna i söda Stockholm får upplevad en härliga känslan att stå på scen eller se en god teaterpjäs under lättsamma former. Enskedespelet behövs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar