torsdag 4 augusti 2016

Povels naturbarn

Povels Naturbarn

Var: Hägerstensåsens amfiteater - Parkteatern
När: 2/8 2016.


Utan lödder badar slödder, det är då ett visdomsord - Var är tvålen?


Lotta och Mikael Ramel bjuder tillsammans med Backa Hans Eriksson på en nostalgisk resa genom Povel Ramels kända och okända alster. Här bjuds både på välkända örhängen som Vägen till Curasco och Far jag kan inte få upp min kokosnöt blandat med mindre kända godbitar från Povels över 900 verk. Det kan inte bli annat än magisk bra omgärdat av en sommargrönskande amfiteater i söderort.


Både Lotta och Mikael är syskon och barn till mästaren själv och därför blandas sångerna upp med många minnesvärda anekdoter från en barndom som måste ha varit särdeles underhållande och minnesvärd med tanke på faderns talang för ord vänderi. Att Povel även kan tituleras att vara den som introducerade rappsången i Sverige torde inte överraska någon.


Detta är en ren njutning och 75 minuter är egentligen alldeles för kort tid för att hinna med allt man vill höra och mycket man inte visste fanns. Här finns verkligen underlag för en musikal med Povels musik och härliga karaktärer i fokus.


Under tiden njuter vi vidare och jag hoppas på en snar återkomst på stadens scener för denna trio. Varför inte ett gästspel på Soppteatern i höst?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar