söndag 31 januari 2021

Lego Star Wars Holiday Special.

 

Lego Star Wars Holiday Special

 

Var: Disney Plus

När: 30/1 2021

Driving home for christmas – Julsång.

 

Jag har varit lite rädd att se den nya versionen av Star Wars Holiday Special eftersom det klassiska originalet var hatat av till och med George Lucas själv som har sagts velat bränna varenda videokassett med den inspelningen på. Men detta är en helt ny version som inte har något med den gamla att göra och här får vi följa Lego versionen av Rey på ett sagolikt äventyr under Livets dag (Star Wars versionen av jul) medan hennes vänner förbereder Millenium Falcon för att ta emot Chewbaccas familj.

Rey har problem med att träna Finn som här verkar vara hennes lärjunge och hon tar därför hjälp av en magisk kristall för att få uppleva hur Jedi mästare tränat sina padawans genom alla Star Wars filmer. Det blir både roligt och underhållande på ett sätt jag inte hade kunnat förutse.

Det kan vara värt att notera att Lego varianterna är ett barnvänligt och mer humorfyllt koncept som inte nödvändigtvis är helt ärligt mot sina original. Därför är det inget oväntat att figurerna i denna version upplever scenerna som vi älskar från de vanliga filmerna på ett helt annat sätt än vi förväntat oss och en del karaktärer är ganska annorlunda mot originalet. Men det är sådant man får ta i och med att Lego Star Wars i första hand är till för ganska unga barn och därmed måste anpassa sig till vad de klarar av och förväntar sig av en animerad film.

Men jag har genom åren lärt mig att inte underskatta denna typ av tecknade berättelser och det visar sig stämma här också. Så alla ni som gillar en varm och kärleksfull berättelse med mycket humor bör definitivt gå in på streamingtjänsten Disney Plus och se denna. Ni blir inte besvikna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar