söndag 6 november 2022

Comic Con 2022

 Comic Con 2022

Var: Kistamässan Stockholm

När: 5/11 2022

Det är lika bra att du börjar tro på spökberättelser för du är med i en! – Pirates of the Carribian.

 

Comic Con har etablerat sig som Stockholms stora cosplay mässa och det är en härlig känsla att gå runt och titta på alla karaktärer från filmer, serier, tv spel och anime/manga. Trots att det är många karaktärer jag har dålig koll på är det inspirerande att se hur kreativa de som bygger, skapar och klär ut sig som andra karaktärer kan vara.

Med det sagt är det extra kul att möta och se alla de karaktärer man har ett förhållande till och känner igen med Star Wars och Star Trek i täten. Hjärtat slår dubbla slag av glädje när man möter Cal Kestis från Jedi Fallen Order, Jack Sparrow från Pirates of the Carribian eller Catwoman från Batman.

Nackdelen med en mässa som Comic Con är att det är stort, svåröverblickat och kräver att man går runt mycket för att se allt och träffa alla. Det finns inte så många ställen för trötta ben att vila sig på och de stolar som finns har ofta inte armstöd. Man blir mentalt och psykisk ganska trött redan efter ett par timmar på mässan. Dessutom tenderar mat och dryck att vara relativt dyrt.

Men det innebär också att man får väldigt mycket intryck att sortera och njuta av på ett sätt som inte är möjligt på så många andra ställen i landet. Bara det gör besöket väl värt en halv eller heldag även om jag saknar en lounge eller liknande att slappna av lite i.

Nästa år kommer Comic Con att fira sitt tio års jubileum med en antingen tillfällig eller permanent flytt till Älvsjö mässan i början på november. Det är nog ganska bra eftersom det byggs rätt mycket i Kista som mässan är i hittills på grund av Tvärbanans förlängning.

Till sist vill jag tacka alla jag mötte och tog bilder med. Det är människorna som gör cosplay så kul att se på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar