fredag 28 oktober 2022

Star Trek Lower Decks Säsong 3

 Star Trek Lower Decks Säsong 3

Var: Amazon prime video

När Augusti – Oktober 2022.

Engage! – Picard The Next Generation.

Den tredje säsongen av Lower Decks tar vid och expanderar där den andra började och vi får fler och annorlunda referenser till allt som har med TNG erans Star Trek att göra. Vi får till och med ett återbesök på Deep Space Nine som jag älskade.

Det är underhållande och roligt på ett väldigt vuxet sätt och karaktärerna fortsätter att utvecklas inom sina ramar och det känns som att deras skapare har lärt känna dem lika bra som vi har.

Man bygger upp säsongen på ett väldigt bra sätt och jag älskar att de flesta avsnitten är avslutande berättelser men som ändå bygger på och utvecklar karaktärerna rakt in i säsongsfinalens fantastiska möte med alla California klass skepp.

Den här serien visar tillsammans med Tales of Jedi hur man ska göra en uppföljande serie som både lyckas vara fräsch och modern men ändå är helt ärlig mot sina respektive världar. ALLA serieskapare som vill göra moderna versioner av sina berättelser borde se och ta lärdom av dessa två serier.

Det är svårt att hitta något negativt på en så bra serie utom att den svenska textöversättningen ibland hittar på en del översättningar som inte stämmer överens med den gängse. Ska man översätta något så etablerat som Star Trek eller Star Wars så MÅSTE man läsa på om alla redan etablerade översättningar så att man i varje fall vet när man bryter mot det etablerade.

Rekomenderas varmt till alla vuxna Star Trek fans. (Denna serie innehåller mycket svordomar och vuxenprat som gör att jag inte rekommenderar den till unga som inte är tonåringar.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar