söndag 26 maj 2013

Bad Girls - Kulturama VG


Bad Girls – Kulturama.

Var: Kulturama

När: 19/5

Betyg: VG

Detta är så bra att jag har svårt att se hur en proffsteater skulle kunna göra det så mycket bättre och det ska bli intressant att följa denna avgångsklass från Kulturama i Hammarby sjöstad framöver då jag är övertygad om att de flesta kommer att synas i rollistorna till de stora musikalerna framöver. Ska man peka ut någon höjdpunkt i denna lysande ensemble måste det bli Carl Sohlberg (Jim Bagge) då han känns som gruppens klarast lysande stjärna och verkligen vet hur han ska spela sin skurkroll till det yppersta. Jag har inte svårt att se honom ta huvudroller i de stora musikalerna framöver.

Bad Girls handlar om en stor grupp intagna kvinnor på ett fängelse  och alla dessa verkar ha en historia att berätta, vilket gör att man stundtals kan tycka att denna musikal tappar något i fokus, även om karaktärerna liksom i andra rapsodiska musikaler som Cats är tillräckligt intressanta och mångfasiterade för att bära upp en sådan löst sammanhållen historia. Dock hade den mått bra av en viss fokusering, Cecilia Blombergs Rakel Ågren får till exempel en lysande start när hon blir minst sagt illa behandlad av Sandra Bomans Ann Green och hennes räviga kompis men försvinner sedan totalt in i den stora gruppen av kvinnor som håller till i bakgrunden, bättre hade kanske varit att fokusera något på henne och hennes relationer till övriga karaktärer och låta deras särart komma fram genom deras förhållande till henne.

Med detta sagt är denna musikal riktigt bra, och har många intressanta och tänkvärda låtar. Jag hoppas verkligen att någon av de stora proffsteatrarna sätter upp denna framöver nu då den har en suveränn översättning att falla tillbaka på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar