lördag 18 maj 2013

Lets Dance musikalkväll IG

Vad: Lets Dance, Tv 4.
Betyg: IG

Uh? Vad? Nej. När den stora och för övrigt underhållande danstävlingen Lets Dance i tv 4 kör en helkväll med enbart musikallåtar borde det vara en högtidsstund för alla musikalälskare. Men låtvalen i kombination med mycket bristfälliga arrangemang parad med en sångare som verkade komma från dansbandsvärlden gjorde att jag fick lust att som Kristina i Kristina från Duvemåla skrika NEEEJ! Detta med vetskap om att det finns så många underbara danslåtar i musikalernas underbara värld som hade passat så mycket bättre i de dansstilar man ville ha än de låtar man faktiskt valde. Varför inte försöka välja danslåtar ur dansanta musikaler som West Side Story, Cats eller A Chorus Line istället för att försöka få in en cirkel i ett fyrkantigt hål och välja låtar som de inte dansar till alls i originalmusikalen?

Och hur tänkte man när man i dans battlen försöker göra den underbara musikalen Cats rättvisa genom att försöka dansa till Memory, den enda låten i den musikalen katterna inte dansar till? Okej att Memory är den mest kända låten från Cats, men i det här fallet hade det varit mycket bättre att välja den jazziga duetten Macavity eller den svängiga och rytmiska Skimbleshanks: En järnvägskatt, för att ta ett par exempel.

Nä, det är sällan jag har blivit så besviken av ett musikalprogram i tv, men med det sagt så ska ingen skugga falla över de duktiga och begåvade dansparen som faktiskt försökte sitt bästa med de låtar de fått utan detta är helt och hållet en miss från programledningens och musikarrangörens sida!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar