fredag 16 maj 2014

Parkteatersommaren och Stockholm folk festival.

Parkteatersommaren och Stockholm folk festival

Var: Stadens parker och Hässelby slott.


När: Hela somaren (Juni till Augusti) och 7 - 10 augusti.


Som traditionen bjuder erbjuds det årligen återkommande parkteater i stadens parker under sommaren. Årets egna parkteaterproduktion är storsatningen Cyrano med Robin Keller, Maja Rung och Albin Flinkas i ledande roller. De två senare återkommer även i soppteatermusikalen Den allvarsamma leken (se tidigare recension) i augusti. I augusti blir det även politik när parkteatern bjuder in stadens ledande politiker till en politikerdebatt den 31 augusti inför det kommande valet detta supervalår och det märks även i cabaren Europa, europa samma datum. På allmänn begäran återkommer även förra årets stora succé Kåldolmar och kalsipper med nypremiär den 26 Juli.


Det bjuds även på mycket barnteater under sommaren med Clownen Manne och Marrionetteatern i spetsen. Som vanligt avslutas sommaren med mycket dansuppträdanden i Vitabergsparken.


Allt är gratis och det är bara att dyka upp när andan faller på. Parkteatern finns runtomkring hela staden och spelas på ett 40 tal platser. För fullständigt program och alla tider rekomenderas en titt på parkteaterns hemsida www.kulturhusetstadsteatern.se/parkteatern.


Under första halvan av augusti kommer även Stockholm folk festival att bjuda på ett fullspäckat schema i främst Hässelby slott 7-10 augusti. Mer info och biljetter finns på www.stockholmfolkfestival.se men i det digra programmet kan särskilt nämnas programpunkten Taube spelen där det förutom Sven Bertil Taube himself bjuds på skönsång från flera musikalartister med underbare Niklas Andersson (Senast inhoppare i Sweeney Todd) i spetsen.


Ser ut att bli en spännande sommar och det är kul att hitta många programpunkter som tilltalar ett musikal och teaterfans i år. Nu hoppas man bara på strålande solsken hela sommaren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar