torsdag 15 maj 2014

Pippin enligt Kulturama MVG


Pippin enligt Kulturama

Var: Kulturama

När: 14/5 2014 (Premiär)

Betyg: MVG

Denna fantastiskt charmiga och mycket musikaliska musikal är skriven av Stephen Swartz - samma man som skapade Wicked och det märks direkt att det är en musikalskapare jag gillar skarpt som ligger bakom detta mästervärk.

Pippin handlar föga förvånande om den unga prins Pippin (Charlie Gustafsson) som lämnar sin far Karl den store (Jonathan Böiers) för att söka meningen med livet som den berättas genom det resande teatersällskapets ögon. Denna grupp leds av Leading Ladys (Joanna Daffy, Emma Ericson, Pauline Gustafsson, Amanda Persson och Beatrice Stefansdotter) som fungerar som musikens berättare och drivande kraft. Det resande teatersällskapet finns hela tiden i bakgrunden genom både färgstark clownliknande make up och lika färgstarka kostymer och gör att denna musikal ständigt får en väldigt charmant och egen ton där främst the leading ladys ständigt går ut och in ur Pippin berättelsens roller för att ständigt påminna oss om att vi är på en teater där allt kan hända med teatermagins hjälp. Pippins resa är inte lätt och även om han till slut hittar meningen med livet möter han både krigets fasor och kärlekens mysterier på vägen och framförallt krigets fasor är väldigt bra gjort och snyggt skildrat.

Det görs många bra insatser och det är många i tvåan (huvudrollerna) som är värda att lyfta fram men jag skulle ändå vilja ge en särskild guldstjärna till två andra: Nilla Hansson vars reptrick i början av andra akten är något extra och Albin Sundström som gör den unga Theo och som stal mitt hjärta redan vid sin första entré.

Denna musikal rekomenderas varmt till alla som vill se en bra och genomtänkt skoluppsättning. Gå och se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar