torsdag 15 oktober 2015

Morgan Alling Show


Morgan Alling Show
- En föreställning om kärlek.



Var: Maximteatern, Stockholm

När: 14/10 2015

If that’s love, it come with way to high a cost – Defying Gravity, Wicked

Efter att ha sett två avsnitt av “Morgans Mission” på SVT kunde inte tajmingen att se denna föreställning vara bättre. För detta är berättelsen om Morgans liv och hans uppväxt berättad av Morgan Alling själv och den rekomenderas varmt till alla som någon gång undrat om det ligger en sanning i uttrycket ”den gråtande clownen”.

Detta är Morgans show från början till slut och det beror inte bara på att han är mer eller mindre ensam på scen (bortsett från ett litet inhop av scentekniker Anton och agerande från några ur publiken) utan även på att hans föreställning handlar om hans liv och hans väg från mobbad fosterhemsunge till en av sveriges största och mest begåvade skådespelare och regissör.

Morgan är den sanna mästaren i en av mina absoluta favoritgrenar i teaterns mångskiftande värld (interaktion med publiken) och han lyser när han för föreställningen framåt genom att agera med och mot publiken och det gör ofta att hans monolog blir mer dialog än vad man någonsin skulle kunna begära av en ensam person på scen. Det är helt enkelt teater när den är som allra bäst och att ämnet berör mig djupt gör inte saken sämre.

Undertiteln på denna föreställning är ”Underbar och älskad av alla” vilket sannerligen inte är det lättaste ens för någon av Morgans kaliber, men efter att ha sett denna föreställning kan man inte mer än att älska Morgan för alla hans galna infall på scen och hans totala vänlighet utanför denna. Showen har en blanding av humor och allvar som gör att jag verkligen rekomenderar denna varmt till alla och ännu mer till alla de som någon gång har mobbat eller blivit mobbad. Gå och se, ni blir inte besvikna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar