fredag 6 maj 2016

Det Glamorösa Livet


Det glamorösa livet

Var: SMI – Stockholm

När: 5/5 2016 (Premiär

As someone told me lately, everyone deserves a chance to fly! – Defying Gravity, Wicked.

Det Glamorösa Livet är SMI utbildningens slutuppsättning och löst baserad på Birdman filmen. Här får man följa en teatergrupp som försöker sätta upp en föreställning på Cirkus dagarna innan premiären och inte minst gruppens berg och dalbaneliknande relationer som kompliceras ytterligare av att den superkända skådespelare Micke Schyman (Simon Forsberg) kastas in efter att en av huvudrollsinnehavarna drabbats av ett nervöst sammanbrott.

Musikalen berättas med hjälp av många välkända musikalörhängen men det är framförallt två låtar som etsat sig fast i mitt minne som helt underbara. Det är dels Mickes hjärtknipande framförande av Vem ser ett barn från Chess och dels den underbara duetten – här framförd av en trio – For Good ur Wicked. Detta kombinerat med pausunderhållningens inledande Memory ur Cats och låtar som Han är min (ur Chess) och Allting som du gör (ur Annie Get Youre Gun) gör hela kvällen mycket minnesvärd.

Musikalen känns väl genomtänkt och man skulle gott kunna tänka sig denna uppsättning på någon av de professionella scenerna framöver eftersom den håller väl så hög klass som Dramatens Rampfeber eller Cirkus Livet är en schlager och ännu mer så om man har ensemblens korta (4 veckor på halvfart) reptid i räkneminnet. Temat är bra genomfört och musikalen känns klockren som skolmusikal.

Rekomenderas varmt men som vanligt med skolmusikaler gäller att speltiden är alldeles för kort och att denna bara spelas till och med söndag 8 maj 2016.
Ett extra varmt tack till Josefina "Fina" Hylén för pratstunderna före och efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar