tisdag 24 maj 2016

Club Corner in the Sky #7

Club Corner in the Sky #7

Var: Soppteatern, Stadsteatern Stockholm.
När: 23/5 2016


AA möte för musikalfans - Peter Jöback, I Love Musicals.


Club Corner var precis lika bra som förra gången och återigen slås man som musikalfans av nivån på framträdandena. För även om det är en "open mic" tillställning så är det inga duvungar som ställer på scen utan nivån är så långt ifrån en karaokekväll på en finlandsbåt man kan komma. Det är helt enkelt fullfjädrade proffs som jag gladeligen skulle ha med i vilken professionell produktion som helst och som inte skulle göra bort sig i ovan nämnda I Love Musicals turnéerna.


Med det i minnet är förutsättningarna för att kvällen ska bli helt fantastisk goda och med två underbara sånger från en av mina favoritmusikaler Wicked i täten blir glädjen total och tårarna nära till hans även från en vid det här laget garvad musikalveteran.


Mest minnesvärd är Frida Modén Treichls och hennes vän (namnet har flygit sin kos.) som gjorde Defying Gravity på ett helt underbart sätt. Lägg till detta två av SFI gängets version av For Good så kunde i varje fall inte jag vara lyckligare.


Men detta är ändå bara två av ett dussin eller fler superbra framträdanden under kvällen och det man slås gång på gång av hur bra alla inte bara är på att sjunga utan även på att agera som sången förutsätter. För det är ofta agerandet som skiljer en bra artist från en begåvad musikalartist.


Varmt tack och jag hoppas att Club Corner återkommer i höst. Det är ett helt fantastiskt tillfälle för alla oss som älskar musikaler att få ett par timmars musikalknark insprutade i systemet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar