söndag 8 januari 2017

Mamma Mia - The Party besök 2







Mamma Mia – The Party besök 2

Var: Tyrol, Gröna Lund, Stockholm

När: 7/1 2017

You are the dancing queen – Mamma Mia

Innan vi går in på det negativa låt oss först som sist slå fast att detta är en underbar upplevelse som man önskar att alla kunde få besöka minst en gång I livet. Om inte annat för den fantastiska scenografin som gör att man tror sig vara på en grekisk ö hela kvällen oavsett vilket väder det är utanför dörrarna till gamla Tyrol. Lägg till detta en fantastisk samling artister med Anki Albertsson, Jenny Bergqvist och Sussie Eriksson i spetsen som verkligen gör rättvisa åt alla gamla ABBA klassiker som bär upp den musikaliska underhållningen på detta party. Bara det är värt ett eller flera besök.

Så över till det som kanske kan förbättras: Jag går hem med känslan av att ha sett en ”Mamma Mia 2” snarare än att ha landat i partyt efteråt. Detta eftersom man befinner sig på den grekiska ön där filmen spelades in och får se en varm och underhållande berättelse som spinner kring ägaren av Nikkos taverna och dennas familj. Det är bra gjort och berättas med mycket värme och en stor portion humor men tar tillvara på stämningen i slutet av musikalen gör man inte förrän i slutet av partyt och det ABBA inspirerande finalnumret där alla fantastiska ABBA kostymer åker fram och tavernan förvandlas till ett dansgolv. Därav min känsla att ha sett ”Mamma Mia 2 – Nikkos Taverna”.

Med det sagt är min största saknad att man skulle kunna använda alla fantastiska ABBA kostymer mer än man gör. Nu dyker dessa härliga kreationer enbart upp i det magnifika finalnumret som mest är en inledning till dans och fest avslutningen. Jag tror många med mig gärna hade sett dessa kostymer dyka upp vid fler tillfällen under kvällen eftersom många förknippar ABBA med just deras fantastiska scenkläder.

Men Mamma Mia – The Party är trots allt en totalupplevelse få teatrar av idag kan erbjuda och jag önskar att fler kunde ta efter denna kombination av en spännande berättelse, fantastisk underhållning och ”3d teater” miljö. Det finns liknande koncept i bland annat Orlando och Disneyland Paris men inget här vad jag vet och med tanke på vilken överväldigande succé Mamma Mia har blivit så hoppas jag att detta upprepas på många håll runtom i landet.

 

Det rekomenderas varmt och är väl värd den något höga prislappen som dock blir överkomligare av att den fantasiska grekisk inspirerade maten ingår. Rekomenderas varmt och helhjärtat till alla ABBA och Mamma Mia fans därute.

 

Ett varmt tack också till Mamma Mia – The Partys pressavdelning för biljetten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar