tisdag 26 mars 2019

Det syns inte


Det syns inte

Var: Scalateatern, Stockholm

När: 26/3 2019

Kan jag bara vara jag? Lejonkungen 2

Det syns inte är en föreställning som tar upp många bra ämnen för både unga och vuxna. Det handlar om skolflickan Hannah som blir alltmer frånvarande i skolan vilket ökar pressen på hennes kamrater, lärare, föräldrar och syskon som samtidig har att hantera sina vardagsproblem. Problem som ofta har att göra med hur vi kommunicerar med varandra i dagens era av mobiltelefoner och sociala medier.

Man håller en bra nivå för unga och det är många referenser från företeelser som unga gillar med allt från danserna i Fortnite (ett dataspel) till sociala medier vilket gör att man som vuxen måste vara ganska väl insatt i dagens ungdomsvärld för att ha fullt utbyte av denna musikal.

Föreställningen tar cirka en och en halv timme med några minuters avslutande föreläsning av en av skaparna på slutet och det kändes att det var ungefär på gränsen av vad den ungdomliga skolpubliken hade tålamod till för denna typ av föreställning.

Ska man önska något av denna utmärkta föreställning vore det att ge några av karaktärerna kring huvudpersonen Hannah lite mer utskurna karaktärsdrag än de har nu. De är visserligen fint porträtterade men blir kanske lite väl skissartade för att jag ska kunna investera mina känslor i dem fullt ut.

Men på det hela taget är detta en bra och aktuell föreställning som många unga behöver se mer än man kan tro. Man tar upp aktuella och berörande frågor på ett varmt och underhållande sätt ungefär på samma sätt som Avenue Q gör – Men utan att vara så fullt med vuxenhumor.

Rekommenderas varmt till alla som vill ha en bra och underhållande ungdoms musikal att se på och gärna då i sällskap med sina ungdomar. Det kan även vara en bra ”diskussionstart” för skol och fritidsklasser som vill ta upp dessa ämnen på skolschemat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar