söndag 31 mars 2019

Songs From The Shows


Songs From The Shows

Var: Engelska Kyrkan, Stockholm

När: 30/3 2019

Kan du höra folket sjunga? – Les Misérables

Våren är en högtid för alla oss som gillar musikalkonserter och det finns allt som oftast minst en sådan att gå på för de som vill ha prov på musik från olika musikaler.

I Songs from the shows bjöd de tre solisterna och två körer oss på en palett av sånger från bland annat Les Misérables, Chess, Mamma Mia och The Greatest Showman. Min favorit var utan tvekan I Dreamed A Dream från just Les Misérables – Som för övrigt går att se som tv serie format på SVT.

Kyrkor som Engelska kyrkan bjuder för övrigt på ovanligt bra akustik och det alltid ett nöje att höra skönsång i sådana lokaler. Det måste vara något i lokalernas utformning som bär fram ljud ovanligt bra och därför önskar jag att man kunde sätta upp passande musikaler i stadens många kyrkor oftare. Jag har bara sett två musikaler i tre uppsättningar – Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat och Jesus Christ Superstar och jag skulle gärna se fler just på grund av akustiken.

För alla er som vill höra bra musikalmusikalmusik till en låg kostnad är det väl värt att titta på om det finns en musikalkonsert i ert område. Det bjuds ofta på en palett av musik från många kända och okända musikaler och det är ett bra sätt att hitta nya favoriter man vill se när de sätts upp – Eller höra gamla favoriter igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar