lördag 3 augusti 2019

Musikalbonanza

Musikalbonanza

Var: Galärparken, Stockholm (Stolt Scenkonst/Parkteatern)
När: 3/8 2019
Du är ju vår musikalmaskot! - Adam Gardelin.

Det här var nog Prides bästa event för oss musikalnördar och vi fick en välbehövlig dos musikalmusik på det quera temat.

Det var intressant att ta del av en musikal "in the works" som Adam Gardelin är med och arbetar på och det är musikalen Pojkarna som baseras på en bok där några skolflickor hittar en magisk blomma som gör dem till pojkar och det låter som en väldigt bra pride musikal framöver.

Att Disneys Ringaren i Notre Dame var bra anade nog de flesta men efter att ha hört Martin Rhede Nord sjunga en av de mest kända låtarna därifrån på ett sätt som gav mig rysningar önskar nog fler än jag att vi finge en Stockholms uppsättning av denna föreställning framöver och gärna med Martin i  huvudrollen.

Bra var även låtarna ur Rocky Horror Show som Camilio Ge Bresky (generalen i Book of Mormon) bjöd på och det gjorde mig sugen på att se även den om denna sätts upp i närområdet.

Showen inledes med Lill Babs medley och vi fick även se ett utdrag ur Lizlie som är en rätt okänd musikal baserad på ett gammalt amerikansk yxmord med lesbiska förtecken och där var Frida Modén Treichl med och framförde en av duetterna på ett mycket bra sätt.

På det hela taget en mycket lyckad afton och jag hoppas på något liknande under nästa års Parkteater sommar. Vi musikalnördar behöver mer musikal under sommaren som oftast är den lugnaste perioden på året för oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar