onsdag 12 februari 2020

Annie enligt Kålle


Annie enligt Kålle.

Var: Intiman, Stockholm

När: 11/2 2020

Vill du inte ut och leka? – Frost.



Annie är en klassisk Broadwaymusikal som passar perfekt in i Kålle gängets linje av familjevänliga musikaler på Intiman teatern. Den har en stor barn ensemble och en fantastisk barn huvudroll i form av titelfiguren Annie som tar allas hjärtan med storm och borde vara värd all kärlek hon inte får på barnhemmet bara av den anledningen.


För i denna musikal får vi följa Annie (Juliette Glader och Kimberly Rydberg) i hennes sökande efter sina föräldrar och det för henne från barnhemmet där den elaka miss Hannigan (Jeanette Capocci och Pernilla Karlsson) chefar med järnhand ut på New Yorks gator under depressionen (1930 tal) till miljardären Warbucks (Kristian Ståhlgren) hem där hon så småningom finner allt det hon längtar efter med hjälp av honom och hans sekreterare Grace Farrel (Elin Bemark).


Det är många scener i skiftande miljö som ska plöjas igenom och ensemblen visar sig mer än väl vuxen också detta vilket gläder mig och gör mig än mer övertygad om att Kålle och hans gäng skulle kunna ta sig an det mesta i musikalväg med den äran och att inte ens mega musikaler som Wicked, Frost och Lejonkungen skulle gå säkra om de bara fick loss rättigheterna.


Är det något jag skulle önska mig så är det mer utrymme för den stora barnaskaran i barnhemmet och dess begåvade artister som nu har ganska lite att göra efter de inledande scenerna på barnhemmet. De försöker stjäla uppmärksamhet i de scener där Miss Hannigan deltar men det blir ganska lite karaktärsutveckling för dem och jag hade gärna sett att de hade haft chansen att vara med Annie i hennes jakt på sina föräldrar.


Med det sagt uppskattar jag scenerna med president Roosevelt (Ludvig Rydman) mycket i och det man berättar om läget i USA under depressionen och hur han kommer på sin ”Nya giv” (New Deal) med hjälp av Annie.


Jag skulle bli väldigt överraskad om inte detta blir ytterligare en av Kålles stora succéer och får minst lika mycket uppmärksamhet som Sound of Music fick. Det har allt en väldigt bra familjemusikal för hela familjen ska och det skulle vara kul att se denna vid jultid något år då julfirandet spelar en ganska stor roll i detta äventyr. Gillar ni varma familjemusikaler så är detta ett måste.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar