lördag 22 maj 2021

Och Ingrid Bergman log rart.

 

Och Ingrid Bergman log rart.

Var: Soppteatern, Kulturhuset, Stockholm.

När: 22 maj 2021

Han är min soldat, någonstans i Sverige! 

Det är så skönt att ha sett live musik igen och jag både grät och skakade av glädje under och före denna föreställning. Det var helt enkelt ett väldigt bra sätt att spendera en lördag förmiddag på och det är underbart att teaterlivet börjar komma igång så smått igen efter Corona.

Och Ingrid Bergman log rart är en nostalgisk tillbaka blick på den tidiga svenska film musiken med fokus på andra världskriget och filmer som handlar om denna period. Runt dessa välkända pärlor berättar de två artisterna på scen små anekdoter om livet och filmen under kriget och tiden däromkring.

Det bjuds på sånger som As Times Goes By, Jazzgossen och Swing It magistern och det görs väldigt bra men det viktigaste med denna förmiddag var trots allt den helt underbara känslan att återigen få sitta och lyssna på live musik kombinerat med skönsång från två begåvade sångerskor av bästa artistklass.

Då detta var på Kulturhusets Soppteater bjöds man också på en lättare lunch i form av en välsmakande morotssoppa vilket håller lika hög klass som skönsången man bjuds på från scen vilket med tanke på den goda stunds varmhållning sopporna måste ha före servering i sig är en bedrift.

Soppteatern bjuder på många lite kortare pärlor av detta slag under året och har ni tid till en lunch mellan 12 och 13 så borde ni alltid hitta något att besöka under vår och höst säsongerna. Sopporna man bjuds på håller god kvalitet och det gör även underhållningen från scen.

På det hela taget ett väldigt bra välkommen tillbaka till live underhållningen som jag älskar så mycket och det är skönt att äntligen återknyta denna bekantskap efter ett alldeles för långt halvår utan live underhållning på stadens många scener.

Nu är detta sista soppan för den alldeles för korta vår säsongen men man utlovar en rejäl återkomst i höst och undertiden har ni deras syster organisation Parkteatern att njuta av ute på Djurgården. Rekommenderas lika varmt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar