fredag 18 mars 2022

Star Trek Discover S 4

 Star Trek Discover S 4

Var: Paramount +

När: December 2021 – Mars 2022

Tids anomali? Du menar en sådan där sak som kan förstöra hela universum? – Marty Tillbaka Till Framtiden.

Återigen måste rymdskeppet Discovery rädda galaxen undan en livshotande fara som i denna säsong visar sig vara art Ten C som har en anläggning som minerar världar efter malm och därför utgör ett allvarligt hot mot allt levande i hela galaxen.

Discovery måste därför under den nuvarande kaptenen Michael Burnhams ledning färdas både inom och utom galaxen för att möta detta okända hot och om det känns igen är det därför att man gjorde ungefär samma sak i både säsong 3 (Branden) och Säsong 2 (Den röda ängeln) vilket gör att säsongernas uppbyggnad i mångt och mycket liknar varandra.

Det är en spännande och bra uppbyggd berättelse som verkligen griper tag i mig och på något sätt känns väldigt aktuell i både pandemi avseendet och det aktuella krigets dito men jag saknar ändå tiden då man kunde ägna ett eller flera avsnitt till att berätta något som inte alls hade med en övergripande historia att göra utan fokuserade på en eller flera av karaktärerna.

Det känns därför som att man genom fyra säsonger av denna serie har använt förhållandevis lite tid till att berätta om de i sig väldigt intressanta bi karaktärerna som befolkar Discoverys brygga och allt vi vet om karaktärer som Oveskum och Tilly i stort sätt bara har berättats när de passar in i den övergripande berättelsen.

Men det är bra och spännande gjort och det märks att alla nya och gamla skådespelare har hittat sina roller och att det kreativa teamet har lärt sig hur man får ut det mesta av och får publiken engagerade i de många rollerna som befolkar både bryggan och andra områden i skeppet – Något jag saknade under den första säsongen.

Det är något med en berättelse per säsong formatet som gör att man sitter som på nålar vecka ut och vecka in i spänd väntan på upplösningen men samtidigt är det inte så många avsnitt som man kan uppskatta att hoppa in i och se om som helt fristående avsnitt.

Men på det hela taget en väldigt bra och mycket sevärd säsong om man gillar spännande rymdserier lika mycket som jag gör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar