onsdag 26 oktober 2022

Tales of Jedi

 Tales of Jedi

Var: Disney Plus

När: 26/10 2022

Allt det vi håller sant är sett ur vårt eget perspektiv – Obi Wan Kenobi.

Tales of Jedi (Jedi berättelser) är sex korta (15 minuter) tecknade avsnitt som följer Ashoka Tano och Greve Dooku från tiden före Klonkrigen till tiden strax efter Sithernas hämnd. Vi får se allt från Ashokas födelse till Dookus fall och allt är gjort i samma fantastiska stil som The Clone Wars serien och Rebells.

Dessa berättelser är gjorda av Dave Felloni och det känns som Star Wars han rör vid blir bra och är ärlig mot allt det Star Wars grundare George Lucas gjorde. De här små guldkornen är perfekt uppbyggda både som enskilda berättelser och som en berättelse över en hel säsong. Den kombinerar Star Wars två grundteman där vi får se Ashokas resa mot den goda sidans förkämpe parallellt med Dookus fall till den mörka sidan.

Vi får dessutom se flera guldkorn som får ett Star Wars fans att skrika av glädje och jag älskade till exempel scenen där Dooku raderar uppgifterna om Kamino från Jedi arkivet lika mycket som jag älskar att få se Jedi mästare Yaddle igen och det öde hon möter i en miljö som är bekant från prequell filmerna.

Allt sådant är det jag älskar med Star Wars när det är som bäst och jag hoppas på och ber om fler säsonger med olika Jedi i förgrunden. Här skulle man kunna stoppa in allt från unga Yoda till Grogus tid i templet och en massa annat godis för oss Star Wars fans. Gå in på Disney Plus och se denna serie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar