fredag 14 oktober 2022

Sagan om Ringen - Maktens Ringar

 Sagan om Ringen  - Maktens Ringar

Var: Amazon Prime Video

När: September – Oktober 2022

Men dom var alla bedragna. För djupt inne i Mordor smiddes ännu än ring. – Sagan om Ringen.

Maktens ringar är en prequel berättelse till Sagan om ringen och utspelar sig långt innan både Frodo och Bilbos dagar medan världen i Midgård ännu befann sig i sin andra ålder. Vi får således följa hur mycket av det vi ser i Sagan om Ringen filmerna blev till i denna serie.

Det är den första säsongen av ryktade fem och det märks på berättartempot som är rätt utdraget och med få aktion scener jämfört med de stora filmerna som nästan bara är aktion och krig. Om Härskarringen börjar lugnt och fredligt i Shire så är detta ännu lugnare och fredligare med få och relativt korta aktionsekvenser utspridda över säsongens 8 avsnitt.

Man lyckas ändå bygga upp en bra och gripande berättelse som håller liv i spänningen fram till slutet. Dock hade serien mått bra av att vara lite mer krigisk och med ett snabbare berättar tempo. Jag saknar ett stort och avgörande slag och den stora strid vi fick mot slutet var mindre i format än den första striden som Frodo upplever i Härskarringen.

De aktionsekvenser som var kändes dessutom halvdant gjorda även om de lyckades med sin huvuduppgift att bygga upp och förmedla spänningen så kändes det aldrig som att det var en avgörande stund för våra huvudkaraktärer. Så jag hoppas att nästa säsong ger oss mer av den krigiska värld som är kännetecknande för Sagan om Ringen.

Men på det hela taget en bra och sevärd serie som uppdaterar Sagan om Ringen till vår tid på ett bra och underhållande sätt även om man kan klaga på att det ibland saknar detaljrikedomen från filmerna och att en större del av budgeten kunde ha lagts på kostymerna som ibland ser väl billiga ut.

Men TV är framförallt en god stunds underhållning och detta uppfylls mer än väl av denna serie. Rekommenderas varmt till alla som gillar fantasy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar