söndag 24 september 2023

Alltid vara vi besök 2

 Alltid vara vi besök 2

Var: Kulturhuset, Stadsteatern, Stockholm.
När: 23/9 2023
Det är röjt, det är härjat, sedan tjugo långa år - Strövtåg i hembygden.

Mitt andra besök på Stadsteaterns Alltid vara vi innebar också en chans att sitta där jag allra helst vill sitta på en teater - Längst fram vid scenkanten. Magin ökar tiofaldt när man kan sitta nära artisterna på scen och se allt som händer på scen men också alla detaljer i kostym och make up.

Alexander Mörk Eidem är en av mina favorit regissörer och Alltid vara vi bär hans signum och har allt det som gör hans föreställningar så bra. Det är mycket folk på scen nästan hela tiden och många av musikerna i föreställningen är också skådespelare som är med och driver föreställningens konflikt framåt vilket jag blir imponerad av. Detta då musiker i en musikal sällan är med och deltar i skådespelandet på detta vis.

Det är svårt att hitta något mindre bra i en sådan bra föreställning men det som gör detta väldigt bra är också det man möjligen skulle kunna klaga på och det är att scenen är så utsprid att man ständigt måste sitta som en uggla för att kunna se allt. De två båsen längst ut på scenkanten på Stadsteaterns stora scen ligger väl långt utanför synfältet för oss längst fram i salongen.

Det är också mycket "tyst tal" i ett par scener som man ibland önskar att man kunde få en textremsa eller liknande till eftersom man lätt blir nyfiken på vad (om något) som sägs utan att det hörs under dessa scener. Men det är också spännande att "inte veta allt" i en föreställning som denna.

Kort sagt en väldigt bra musikal och då har jag inte ens nämnt all bra musik. Att det händer mycket på scen mellan låtarna och att det är många karaktärer med och driver berättelsen uppskattas också. Albumen som denna musikal bygger på känns som en perfekt inspiration för en musikal om ett bands rejunion och bara detta gör musikalen värd minst ett besök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar