fredag 14 oktober 2016

Fantomen besök två

Fantomen på operan besök två.

Var: Cirkus - Stockholm
När: 13/10 2016


Nu är det slut på nattens underbara musik! Fantomen på operan


Detta besök bekräftar två saker för mig: Dels att man ser mycket mer detaljer i kostym och make up om man sitter långt fram och dels att man upptäcker mycket mer i en intrycksrik show som Fantomen andra gången man ser den.


Dräkterna i fantomen är helt otroliga och det gäller ännu mer de dräkter som är med i operanumren man spelar främst öppnings scenernas Hannibal. Det är ett myller av glittrande stenar och undersköna detaljer så att jag blir helt mållös bara av det. Vill svenska kostymdesigners studera hur bra kostymarbete kan göras när det är som bäst bör man studera Fantomen på operan. Känslan för detaljer och utförandet av vartenda element i kläderna är något som man ofta bara kan drömma om här och jag njöt av allt arbete man har lagt ner på garderoben.


Det denna musikal lever högst på är dock den fantastiska sång och musikskatten där Andrew Lloyd Webber och hans kollegor är som allra bäst.  Nivån som många av artisterna sjunger på är helt enkelt sagolikt bra och en musikalartist i någon av huvudrollerna bör ha ett gott begrepp om operasång för att klara av att leverera fantomen på denna nivå. Det gör Peter, Emmi, Anton med flera verkligen och vill man njuta av skönsång i världsklass är denna uppsättning något jag varmt rekommenderar.


Fantomen på operan är helt enkelt en av världens bästa musikaler och Cirkus uppsättningen av världsklass och jag tror varken att Broadway eller West End skulle bli ledsna över att flytta över denna rakt av - Om man övergår till att sjunga på engelska då.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar